Hotellimatka • Pärnu (4 pv)

Lähde Tilausliikenne Tuovisen järjestämälle tilausmatkalle 3 päiväksi Viroon tutustumaan ihanaan Pärnuuseen! Tilausbussimme lähtee Nokialta Tampereen kautta ja poimii reitin varrelta matkustajat kyytiin. Kesäkuussa 2022 mahdollisuus osallistua Grillifestivaaleille!

Hotelli Pärnu ja Tervise Paradiis kylpylähotelli | Grillfest    9.-12.6.2022: 309 € / hlö
Hotelli Pärnu | Hansapäivät 30.6.-3.7.2022: 309€ / hlö

Hotelli Pärnu ja Tervise Paradiis kylpylähotelli 309 €/hlö a Estonia Resort Spa 339-369 €/hlö 25.-28.8.2020

Yöpyminen 2 hengen huoneissa.

Henkilökohtainen lähtöaika ja -paikka ilmoitetaan aina laskussa.

Matka- ja reittisuunnitelmat:

1. matkapäivä

Matka alkaa aamulla Nokialta kohti Helsinkiä, ja mukaan pääset joustavasti matkan varrelta.

Tallinkin MegaStar lähtee Länsiterminaali 2  klo 10.30 kohti Tallinnaa, laivamatka on kansipaikoin. Laivalta löytyy tasokkaat ruokapaikat ja kahvilat sekä iso merimarket.

Laiva saapuu Tallinnaan klo 12.30, josta matka jatkuu Pärnuun.

Majoittuminen Hotelli Pärnussa.

2.-3. matkapäivä

Aamiainen hotellilla.

Käynti Latvian rajakaupassa.

Halukkaat voivat mennä mukaan grillifestivaaleille.

4. matkapäivä

Aamiainen ja aamusauna. Huoneiden luovutus ja bussimatka Tallinnaan.

Paluulaiva Tallinkin MyStar lähtee Tallinnasta klo 13.30, ja Helsinkiin saavutaan klo 15.30.

Laivasta poistuttuasi löydät tutun bussin parkkipaikalta.


Huom! Bussi on mukana koko matkan ajan, joten esimerkiksi tuliaiset kulkevat erittäin kätevästi kotipysäkille asti. Bussin kuljetuskapasiteetista johtuen enimmäissuositusmäärä on 50 kg/henkilö.

Ostokset ja muutkin matkatavarat seuraavat bussin mukana mukavasti laivaan, suljettuihin kasseihin/laukkuihin pakattuna ja nimellä varustettuna. Savukkeet pitää viedä käsimatkatavaroissa henkilökohtaisesti tullin läpi.


Matkan hintaan sisältyy:

  • Bussimatkat nykyaikaisella turistibussilla
  • Laivamatkat kansipaikoin Tallinkin MegaStar
  • Hotelliyöt Pärnu hotelliss 2 hengen huoneissa
  • Aamiainen hotelliaamuina
  • Aamusauna
  • Vierailu Latvian rajakaupassa
  • Grillfest – Hyvän ruuan festivaali

Meidän kauttamme myös hyttivaraukset ja ruokailut laivamatkoille.


Tervetuloa Grillifestivaaleihin!

Ruokakulttuurin juhlat Hyvän Ruoan Festivaalit – Grillfest järjestetään joka vuosi kesäkuun toisena viikonloppuna Pärnussa luonnonkauniilla Vallihaudan niityllä. Runsaan 30 000:n neliömetrin suuruinen alue on valmis ottamaan vastaan kymmeniä tuhansia vierailijoita, joille on vapaa sisäänpääsy!

Grillfest ei ole enää ainoastaan perhekeskeinen grillijuhla, vaan siitä on tullut monimuotoinen ja mielenkiintoinen ruokafestivaali, johon odotetaan ihmisiä, jotka pitävät mielenkiintoisen ja maukkaan ruoan sekä laadukkaan kulttuuriohjelman nauttimisesta hyvässä seurassa.

Grillfestin tavoitteena on tutustuttaa maailmalle virolaista nykyaikaista ruokakulttuuria, laadukkaita ja jännittäviä ruokia ja niihin liittyviä palveluja. Grillfestista on tullut virolaisten ja ulkomaalaisten ruoan tuottajien ja maahantuojien tapaamispaikka, jonka ideana on kerätä välitöntä palautetta tuotteista ja palveluista sekä nykyisiltä että runsaslukuisilta potentiaalisilta kuluttajilta. Pärnun Grillfest-juhlissa vierailee joka vuosi runsaat 50 000 ihmistä sekä sadat ruoantarjoajat.

Festivaalien missiona on kehittää ruokakulttuurin juhlista Baltian ja Pohjoismaiden alueella omaleimainen turistikohde, johon tuhansien paikallisten ruoanystävien lisäksi tulee tutustumaan mahdollisemman suuri määrä ulkomaisia vieraita. Jännittävä ja maukas ruoka tarjoiltuna luonnonkauniilla paikalla hyvän ohjelman ja viihtyisän juhlameiningin puitteessa muodostaa nautinnollisen kokonaisuuden, josta kukaan ei halua jäädä paitsi. Lisäksi tarjoamme esimerkillistä festivaalipalvelua ja vapaata sisäänpääsyä.

Festivaalialue on jaettu neljään isoon teema-alueeseen. Hyvän Ruoan Markkinoihin osallistuvat pienyrittäjät ja käsityöläiset. Juhlapaikan sydämeen eli tuottajien ja ravintoloiden puistokadulle perustavat edustuspaviljongit suuryritykset ja maahantujat, ravintolat, baarit ja kahvilat. Samassa sijaitsee myös lemmikkieläinravintola.

Kilpailukadulla selvitetään ensimmäisenä juhlapäivänä maan paras nuorten grillijoukkue ja toisena päivänä Viron paras grilli- ja barbecuemestari.
 Lauantaina pidetään Vallihaudan rannalla valtakunnallinen kalastuskilpailu. Festivaalien iso ja mahtava leikkimaa täytetään erilaisilla aktiviteeteilla ja laitteilla kaikkein pienimmille ruoan ystäville.

Ruokakulttuurifestivaalien pääesiintyjä on joka vuosi sama: mielenkiintoinen ja maukas ruoka. Juhlapaikan kahdella näyttämöllä esitellään uusia elintarvikkeita, myönnetään vuoden grillipalkinnot ja esiintyvät erinomaiset artistit. Grillfest päättyy molempina päivinä tunti ennen keskiyötä mahtavaan ilotulitukseen. After-Grill juhlat pidetään festivaalien virallisissa kerhotiloissa.

Grillfest – suuri ruokajuhla vuodesta 1999

Grillfest syntyi vuonna 1999 Haapsalussa. Silloin pääsylipun hinta oli 25 kruunua ja tunnetun grillimestarin Sämmin kuvan ja ruokalaulujen äänikasetin saivat 25 000 vierasta ilmaiseksi. Vuodesta 2007 alkaen muuttui Tyrin järven rannalla ja laulukentällä järjestetty Grillfest ruokakulttuurin festivaaliksi, johon oli vapaa sisäänpääsy.

Pärnun kaupunginjohtaja Toomas Kivimägi aavisti isossa ruokajuhlassa Pärnun kaupungille mielenkiintoista yhteistyökumppania sesongin ulkopuolisena vetonaulana ja tarjosi Grillfestin järjestämiseen kunnostettua Vallihaudan niittyä. Vuonna 2012 vieraili ”uuden sukupolven” ruokakulttuurin festivaaleissa 40 000 ihmistä. Viidestoista juhlavuosi oli vuonna 2014 ja silloin arvioitiin yleisön määräksi jopa 45 000 ja vuonna 2015 50 000 ihmistä.

Pärnun Vallihaudan niitty

Kuuluisan hansakaupungin tärkeimpiin tukipylväisiin kuuluva Pärnun Vallihauta on saanut aivan uuden ilmeen. Vallihaudan reunat on nyt peruskorjattu ja pienveneille on perustettu laituri. Vallihaudan yli kulkee romanttinen jalankulkijoille tarkoitettu silta ja vallihaudan viereen on perustettu valaistettu promenaadi sekä veneiden että pursien uiva laituri.

Ihastelun kohteena on vallihaudan keskelle rakennettu Viron korkein suihkukaivo, jonka suihku nousee 16,5 metriin! Iltaisin koristelevat suihkukaivoa väriä muuttavat lamput ja aurinkoisina päivinä voi vesisuihkua oikeasta kulmasta katsomalla nauttia sateenkaaren värejä.