Päivämäärät ja reitti

Lähtö Paluu Reitti Hinta

1.päivä 2.9.2015

klo 17:00 Laivamatka Helsingistä Travemündeen. Buffet ruokailu.

2.päivä 3.9.2015

Päivä merellä. Brunssi ja illallinen.
klo 21:30 saapuminen Travemündeen. Yöpyminen Lyypekissä Radisson Blu hotel Lübeck***** hotellissa.

3.päivä 4.9.2015

Matka jatkuu Prahaan, jossa majoitus hotelli DUOssa ****. Päivällinen hotellissa.

4.päivä 5.9.2015

Aamupäivällä bussimatka Prahasta Salzburgiin, jossa lyhyt kaupunkikierros ja yöpyminen hotelli Europassa****. Päivällinen.

5.päivä 6.9.2015

Aamiaisen jälkeen matka jatkuu Italiaan. Bussimatka Pohjois-Italiassa. Matkaamme Alppien juurella sijaitsevan Italian suurimman järven, Gardajärven, itäistä rantatietä pitkin kohti Veronaa. Gardajärvi on maisemiensa ja leudon sään ansiosta tullut tunnetuksi suosittuna lomakohteena. Järven pinta-ala on noin 370 km² ja pituus 51,6 km.

Matkalla pysähdys Malcesinessa. Lounas. Lounaan jälkeen tutustumiskierros. Malcesine on noin 3500 asukkaan pikkukaupunki. Suosittu matkakohde sijaitsee Gardajärven rannalla, Monte Baldo -vuoren juurella. Upeat maisemat. Malcesinen vanhakaupunki on kaupungin parasta antia matkailijalle. Idyllinen vanhakaupunki koostuu värikkäistä taloista, nupulakivillä päällystetyistä kaduista ja pienistä aukioista. Vanhakaupunki on täynnä pieniä vaateliikkeitä, matkamuistomyymälöitä sekä ravintoloita. Alueella toimii myös lukuisia jäätelöbaareja, joissa on myynnissä aitoa italialaista jäätelöä. Malcesinen merkittävin nähtävyys on keskiajalta peräisin oleva linna. Bussimatka jatkuu Veronaan.
Majoittuminen Veronan Hotel San Pietroon****. Illallinen.

6.päivä 7.9.2015

Aamupäivällä bussikierros Veronassa paikallisen oppaan johdolla.

Vapaata aikaa, jonka jälkeen kävelykierros Veronassa. Kierroksella näemme Piazza delle Erbe aukion, kauppatorin, Piazza del Signori aukion ja Piazza Bra aukion, jonka näkyvin ja vaikuttavin rakennus on Arena, ja tietysti näemme Julian talon. Illallinen ja yöpyminen Veronassa.

7.päivä 8.9.2015

Aamiaisen jälkeen bussimatka Milanoon. Matkalla lyhyt tutustumiskierros Sirmionen kaupungissa, mikä on luultavasti kaikista kaunein kaupunki Gardajärven rannalla. Milanossa lounas, jonka jälkeen kaupunkikierros. Milanon keskustassa sijaitseva tuomiokirkko, Duomo, on Italian suurin ja yksi maailman suurimmista goottilaisista katedraaleista. Duomon katolta on näköala yli Milanon, ja jos ilmansaasteet eivät haittaa näkyvyyttä, sieltä voi kirkkaana päivänä nähdä Alpeille asti. La Madonnina, kullattu, 416 cm korkea patsas nostettiin paikalleen Duomon huipulle yli sadan metrin korkeuteen vuonna 1774. Kävelymatkan päässä Duomolta sijaitsee Sforza – suvun rakennuttama linna Castello Sforzesco, jonka paikalla sijaitsi aikaisemmin Visconti-suvun aikainen linna. Linnassa on erilaisia näyttelyitä ja siellä voi tutustua muun muassa Michelangelon veistokseen Pieta, jota hän viimeisteli taltta kädessään vielä kuusi päivää ennen kuolemaansa helmikuussa 1564. Bussimatka Aostaan, jossa yöpyminen Superior*** hotellissa. Illallinen.

8.päivä 9.9.2015

Aamiaisen jälkeen kaupunkikierros Aostassa. Aosta perustettiin vuonna 25 eaa. Roomalainen siirtokunta Augusta Praetoria. Keskiajalla kaupunki nousi tärkeäksi paikkakunnaksi Via Francigenan varrella ja 1000-luvulla se siirtyi Savoijin kuningashuoneen haltuun seuraten sen historiaa. Kaupungin nähtävyyksiin kuuluvat roomalainen Augustuksen kaari, kaupunginportti Porta Praetoria ensimmäiseltä vuosisadalta, Roomalainen teatteri, Aostan katedraali alun perin 300-luvulta ja Sant`Orson kirkko. Myös useita torneja kaupungin roomalaisista muureista on säilynyt. Kierroksen jälkeen bussimatka Lausanneen. Kaupunkikerros sekä ruokailu.
Ruokailun jälkeen bussimatka Strasbourgiin, jossa yöpyminen Appart City Hotel Stasbourg Airport***.

9.päivä 10.9.2015

Aamiaisen jälkeen kaupunkikierros Strasbourgissa. Tutustumisen Euroopan pääkaupunkiin aloitamme bussikierroksella, jonka aikana näemme Eurooppa- korttelin: Eurooppa palatsin, Ihmisoikeuden palatsin ja Euroopan parlamentin rakennuksen. Kävelyosuuden aikana tutustumme Grande Île vanhaankaupunkiin. Ill joen saari, joka on Strasbourgin historiallinen keskusta ja osa UNESCO:n ihmiskunnan maailmanperintöluetteloa. Näemme Strasbourg katedraalin, joka sijaitsee Vanhassakaupungissa, on monien kriitikoiden mielestä yksi hienoimmista esimerkeistä myöhäistä goottilaista arkkitehtuuria Sitä rakennettiin vuosina 1015-1439. Näemme kuuluisan Kaqmmerzelli Talon ja Petite France alueen.
Ruokailu. Vapaata aikaa.
Majoitus Strasbourgissa.

10.päivä 11.9.2015

Aamiaisen jälkeen bussimatka Leipzigiin.
Yöpyminen ja päivällinen Ramada**** hotellissa.

11.päivä 12.9.2015

Aamupäivällä bussimatka Berliiniin, jossa kaupunkikierros sekä ruokailu. Kaupunkikierroksen aikana näemme tärkeimmät nähtävyydet; Gedächtnis-kirkko, Potsdamin aukio, Checkpoint Charlie, Alexanderplatzs ja tv-torni, Berliinin Tuomikirkko, Museumsinsel-saari ja kaupungin symboli Brandenburgin portti ja hallituskorttelit. Bussimatka Berliinistä Travemündeen, josta edelleen laivamatka Helsinkiin.

12.päivä 13.9.2015

Päivä merellä. Brunssi ja Illallinen.

13.päivä 14.9.2015

Aamiainen laivalla ja saapuminen Helsinkiin.

 

Hintaan sisältyy/hlö

 • matkat Tuovisen turistibussilla
 • majoitus 1 yö / 3.9. – 4.9./ Radisson Blu hotel Lübeck***** 2 hh aamiaisella
 • majoitus 1 yö / 4.9. – 5.9./Prahassa htl. Duo**** 2 hh aamiaisella
 • majoitus 1 yö / 5.9. – 6.9./Salzburgissa htl. Europa**** aamiaisella
 • majoitus 2 yötä /6.9. – 8.9./ Veronassa htl. San Pietro**** aamiaisella
 • majoitus 1 yö / 8.9. – 9.9./ Aostassa Superior*** hotellissa aamiaisellla
 • majoitus 2 yötä / 9.9. – 11.9./ Strasbourgissa Appart City hotel Strasbourg Airport*** aamiaisella
 • majoitus 1 yö / 11.9. – 12.9./ Leipzigissa htl. Ramada**** aamiaisella
 • päivälliset: 4.9., 5.9, 6.9, 7.9, 8.9., 11.9.
 • lounaat: 6.9. Malcesinessa, 8.9. Milanossa, 9.9. Lausannessa, 10.9. Strasbourgissa
 • paikallisen oppaan palvelut: Salzburg (2h), Malcesine (2h), Verona (5h), Sirmione (1h), Milano (3h), Aosta (2h), Lausanne (2h), Berliinissä (3h)
 • sisäänpääsymaksut: Arena Veronassa ja Castello Sforzesco Milanossa
 • Finnlines laivaliput: 2.9. Helsinki – Travemünde, 13.9. Travemünde – Helsinki
  ruokailupaketit Helsinki – Travemünde suunnalla ja Travemünde – Helsinki suunnalla
  suomenkielisen oppaan palvelut Helsingistä – Helsinkiin

1-hh lisä 350 €

 

Valuuttana muuten euro, paitsi Tsekkissä ja Sveitsissä.

Hotellien kotisivut:

Lübeck, Radisson Blu hotel*****

Praha, hotelli Duo****

Salzburg, hotelli Europa****

Verona, hotelli San Pietro****

Aosta, HB Aosta***

Strasbourg, Appart City hotel  Airport***

Leipzig, hotelli Ramada****

Ulkomaan matkoilla mukana tulee olla voimassa oleva passi, tai poliisiviranomaisen myöntämä henkilöllisyystodistus. Matkoillamme noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Tilausliikenne V-H Tuovinen Oy:n erityisehtoja. Ryhmämatkoilla ei ole peruutusturvaa esim. sairastapauksissa.