KESÄTEATTERI MATKAT

Valkeakosken kesäteatteri 17.6 ja 15.7 IRWIN-musikaali H; 55 €/hlö, kuljetus ja lippu

Joni Leponiemi tähdittää Irwin-musikaalia Valkeakosken kesässä 2023.

Apianniemen kesäteatterissa Valkeakoskella nähdään 15. kesäkuuta 2023 Irwin-musikaalin ensi-ilta. Antti Hammarbergin, taiteilijanimeltään Irwin Goodmanin, syntymästä tulee ensi vuonna kuluneeksi 80 vuotta. Suomen Kesäteatteri kertoo tiedotteessaan, että Irwin on tarina ihmisestä ja ajattomuudesta. Luvassa on ammattinäyttelijöitä, retrotunnelmaa 1970-luvulta, laulunumeroita ja sovituksia kaikille tutuista suomalaisista hiteistä.

”Seuraamme legendaarisen Hammarbergin elämäntarinaa uudesta näkökulmasta; hän oli rouhea taiteilija, mutta myös ystävä ja isä. Saamme nähdä Irwin-imagon takana myös herkän nuoren säveltäjämiehen, joka halusi taiteellaan ilmentää kansan tunteita ajan virrassa”, tiedotteessa kerrotaan.

Ohjaaja ja käsikirjoittaja Heikki Paavilainen sanoo tiedotteessa, että hän on kuunnellut Hammarbergin ääntä ja lauluja pienestä pojasta lähtien. ”Viideltä saunaan ja kuudelta putkaan osasin jo ennen kouluikää. On ollut hyvin mielenkiintoista lähteä tutkimaan Antin elämää taiteilijaelämän ulkopuolelta. Empaattisuus on se kaiken ympärille muodostuva maailma. Maailma, joka on niin kaunis. Ja mikä säveltäjä, huh!”

Sappeen kesäteatteri 16.7 MAALAISPOIKA OON-musikaali H; 55 €/hlö, kuljetus ja lippu

Ticket2426x1365_Mikko.jpg

Heikki Paavilaisen käsikirjoittama ja ohjaama kantaesitys MAALAISPOIKA OON vie meidät näyttävälle matkalle Kiiminkijoen varrelta kohti kaupunkia, kertoen taiteilijan tarinaa sinisten silmälasien takana.

Elämänkerrallinen musikaali tarjoaa katsojalle unohtumattomia kappaleita Alatalon laajasta musiikillisesta repertuaarista, lämpöistä huumoria, hauskoja kommelluksia sekä koskettavaa ikävöintiä toisen ihmisen luo.

Satoja tunnettuja kappaleita, yli 40 albumia, toimittajana työskentelyä, lastenmusiikkia, kansanedustamista, hiihdonopetusta ja neljä Syksyn Sävel-kilpailun voittoa. MAALAISPOIKA OON on musiikillinen kunnianosoitus koko kansan tunteman Mikko Alatalon monipuoliselle ja legendaariselle uralle.

”Mikko Alatalon tunnen henkilökohtaisesti jo 80-luvun alkupuolelta Ajolähtö- elokuvan ajoilta. Nyt kun olen tutustunut Mikon elämään käsikirjoituksen tiimoilta, se on yllättänyt ja avartanut omaa maailmaani. Kuinka rikas ja monipuolinen taiteilija Mikko on. Ja aikamoinen elämä, niin ilossa kuin surussakin.
Musikaali tulee olemaan värikäs, niin kuin on hänen elämänsäkin. ”

TURKU TEATTERIMATKA CABARET-MUSIKAALI  23.9 JA 11.11.2023  h; 80 €/hlö

hintaan sisältyy bussikuljetus ja teatterilippu sekä väliaikakahvit

Päänäyttämö muuttuu taas tiivistunnelmaiseksi klubiksi, jossa hiki ja juomat virtaavat ja juhla tuntuu loputtomalta: Pökerryttävän hienon vastaanoton syksyllä 2020 saanut Cabaret-musikaali palaa Turun Kaupunginteatteriin! Viimeksi korona katkaisi loisteliaasti käynnistyneen esityskauden. Nyt otetaan uusi lähtö ja naurusta, kyynelistä ja jäykkyyden jäsenistä irrottavasta musiikista vastaavat ohjaaja-koreografi Jakob Höglundin johdolla jälleen liki 30 esiintyjää.

Cabaretin päähenkilö, kirjailija Clifford Bradshaw on kuin unissakävelijä Berliinissä, jonka asukkaat hakevat sodan jälkeen lämpöä toisistaan. Vuonna 1931 yöelämän keskipiste on Kit Kat Club, jossa jokainen saa olla oma itsensä – tai kuka haluaa. Kit Kat Clubin sykkeessä Clifford tapaa Sally Bowlesin, kabareen kirkkaimman tähden. Hurmos on hetken yhteinen, mutta lopulta näille juhlahumun yhdistämillekin koittaa arki, kun uuden sodan varjo lankeaa kaduille. On aika herätä unesta.

Musikaali perustuu John van Druten näytelmään ja Christopher Isherwoodin tarinaan. Musiikin on säveltänyt John Kander, teksti on Joe Masteroffin ja laulujen sanat Fred Ebbin kirjoittamat. Suomennos on Esko Elstelän, laulujen suomennos Jukka Virtasen. Koskettavan tarinan pääosissa loistavat Anna Victoria Eriksson ja Otto Rokka. Kit Kat Clubin asiakkaat lietsoo liekkeihin Miiko Toiviaisen esittämä Seremoniamestari sekä näyttämön täyttävä orkesteri. Syksyn 2023 uusintaensi-illan näyttelijäkaartiin astuvat Rokan lisäksi mm. Sinikka Sokka ja Jukka Aaltonen.

MENU