Pori Teatterimatka ”Evita! 10.2.2023 H; 89 €/hlö

Turku teatteri ”Hiljaiset sillat”  25.2.2023

Helsinki kierros ja Fazerila 23.2 H; 70 €/hlö

Opastettu kierros Helsingissä, sis Oodi ja muita parhaita paloja pääkaupungistamme, lounas Ravintola Kaarti, Fazerilan vierailukeskus kierros, maistiaiset ja ostosaikaa.

Vierailu Olkiluotoon 24.3. H; 50 €/hlö

TVO tarjoaa opastetun vierailun Olkiluotoon, yhtiön esittelyn ja sähköä uraanista-tiedenaäyttelyn ja kahvit

Hintaan kuuluu lounas Olkiluodossa ja paluussa poikkeamme Fredmanin ja Korpelan tehtaanmyymälöissä.

Olkiluodon vierailua varten tarvitsemme henkilötiedot ja passinnumeron, jotka ilmoitetaan ilmoittautumisen yhteydessä

ja mukana tulee olla voimassa oleva  passi tai poliisin myöntämä henkilökortti tai ajokortti.

Turku teatterimatka 1.4 ”Pikku Naisia” H; 80 €/hlö

Hinta sisältää kuljetuksen, teatterilipun ja väliaikakahvit ja leivoksen.

Tytöt, sisaret, taiteilijat, oman tiensä kulkijat… Jo (Mustanoja), Meg (Havukainen), Beth (Airola) ja Amy (Hämäläinen) kutsuvat sisään luovaan, hauskaan ja rakastavaan maailmaansa, jota pyörittävät naiset, sillä Yhdysvalloissa 1860-luvulla käytävä sisällissota on jättänyt Marchin perheen pärjäämään ilman isää. Elämänjanoiset sisarukset rakentavat haluamansa todellisuuden ullakolle ja tarinoihinsa. Kodin sallivassa ilmapiirissä heillä on mahdollisuus kokeilla naisilta kiellettyjäkin asioita. Naapurin Laurien liittyminen joukkoon lisää taiteellisten tyttöjen haaveisiin myös ripauksen romantiikkaa. Erilaisista luonteista huolimatta sisarusten välillä on vahva yhteys eikä se horju, vaikka he kohtaavat vastoinkäymisiä, kolauksia ylpeydelle ja kipeän menetyksen. Tytöt uskovat itseensä ja toisiinsa – ja pystyvät mihin vain!

Vetovoima säilyy sukupolvelta toiselle

Lukuisille kielille käännetty tyttökirjallisuuden klassikko Pikku naisia on ikään kuin Louisa May Alcottin autofiktiota suoraan 1800-luvulta, sillä Jon hahmo kuvaa kirjailijaa itseään. Satu Rasilan uusi sovitus katsoo rakastettua tarinaa tämän päivän linssien sävyttämänä, mutta antaa paljon tilaa myös alkuperäiselle. Sini Pesosen ohjauksen keskiössä on tiivis sisarparvi, jossa jokaisella on mahdollisuus kasvaa omaksi itsekseen.

”Olen nähnyt tästä eri elokuvaversioita jo 4 vuotiaasta alkaen 40 kymppiseksi ja eri ikäisenä siinä on syköhdyttänyt minua eri asiat. Joka kerta jokin. Pikku naisissa yhdistyy taide, leikki , mielikuvituksen vapaus ja tyttökulttuuri, joista haluan työryhmän kanssa ottaa kaiken irti. Siihen uusi Satu Rasilan näyttämösovitus ja upea näyttelijäkaarti antavat loistavan mahdollisuuden”, kertoo ohjaaja Sini Pesonen.

Tarinaa meille kertovana poikatyttö Jona nähdään Isla Mustanoja, äidillisenä Megina Katariina Havukainen, hyväsydämisenä Bethinä Anna Airola ja kipakkana Amyna Linda Hämäläinen. Pikku naisten vetovoima ei ole hälvennyt vuosikymmenten saatossa, vaan siitä on tehty useita versioita valkokankaille ja näyttämöille.

KESÄTEATTERI MATKAT

Valkeakosken kesäteatteri 17.6 ja 15.7 IRWIN-musikaali H; 55 €/hlö, kuljetus ja lippu

Sappeen kesäteatteri 16.7 MAALAISPOIKA OON-musikaali H; 55 €/hlö, kuljetus ja lippu

Pieni rengastiematka  5.6 H; 115 €/hlö

Saariston Makumatka 27.6 H;  100 €/hlö

Tunnelmallinen Tammisaari 10.8 H; 95 €/hlö